Personvern | Stay in Touch.no
 

Stay in Touch.no2080 Eidsvoll

Tlf.: +47 67430552 / +47 47907569

E-post: info@stayintouch.no

Stay in Touch.no

Personvern ved bruk av kameraovervåking

Personopplysninger

Vi er opptatt av at våre kunder føler seg trygge. Vi er derfor ekstra nøye når det gjelder å oppbevare personopplysninger på en trygg måte. Når du registrerer deg hos oss er det nødvendig for oss å oppbevare blant annet navn, adresse og e-post adresse.

Dette er informasjon vi trenger for å kunne tilby tjenesten til deg. Vi er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring og avgiftshåndering.

Vi samler også inn og oppbevarer loggdata som når man logger seg inn og hvor lenge man er logget inn. Dette for å kunne få en oversikt over behov for utvidelse av serverpark.

Stay in Touch.no selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. Stay in Touch.no ved administrerende direktør er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet ovenfor.

Kameraovervåking og loven

Kameraovervåking av personer på offentlige plasser som kan gjenkjennes, er et inngrep i personvernet. Slik overvåking er derfor lovregulert.

Dersom kameraovervåkingen på offentlige plasser ikke er nødvendig, er den heller ikke lovlig.  Om det er nødvendig, er det du som må ta stilling til.

Kameraovervåking av offentlige plasser skal normalt ikke finne sted dersom problemet kan løses eller risikoen minimeres gjennom alternative tiltak.

Datatilsynet har laget en veileder som gjennomgår når det er lov å overvåke med kamera. 

 [ Veiledning av datatilsynet ]

Meldeplikt og merkeplikt

Kameraovervåking skal meldes og merkes. Merkingen skal inneholde opplysninger om hvem som er ansvarlig for overvåkingen, og det skal være tydelig for den enkelte som beveger seg inn i området at det er overvåket.

Melding skal sendes Datatilsynet senest 30 dager før kameraovervåkingen startes opp. Utfyllende informasjon om dette finnes også i veilederen.

Viktige linker:

[ Sjekkliste før installasjon ]

[ Guide til utfylling av søknad ]

[ Meldeskjema på nett ]

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter
17.06.2024